Pilot 44

Algemene beschrijving
Zoals de naam, de lage opbouw en een op het achterschip geplaatst stuurhuis doen vermoeden, is de Pilot 44 geïnspireerd door engelse loodsboten. Afgezien van 1e klas scheepsbouwstaal zult u geen kenmerken van de gemiddelde motorkruiser aan boord van de Pilot 44 aantreffen.

Jarenlange studie, ontelbare proeven waarbij zelfs de enorme investering van een prototype niet werden geschuwd, zijn voorafgegaan aan de realisatie van de Pilot 44. De Pilot 44 is dan ook een zeer doordacht Nederlands gebouwd stalen schip met een bijzondere uitstraling.

Door de uitgekiende afmetingen is de Pilot 44 geschikt om o.a. binnendoor naar Frankrijk te varen en door de uitmuntende zeewaardigheid kunt u met een gerust hart de zee op. De enorme binnenruimte garandeert een comfortabel verblijf aan boord.

De scheepsvorm staat garant voor een ongelooflijke stabiliteit en koersvastheid. Stamp en slingerbewegingen worden zeer effectief gedempt. De bolle dekvorm zorgt ervoor dat bij varen in ruw weer het water snel van het dek wordt afgevoerd. Een praktische bijkomstigheid is dat er hierdoor extra stahoogte wordt gecreëerd. Brede gangboorden bevorderen gecombineerd met de hoge zeerailing, de veiligheid aan dek. Het grote voordek is een uitgelezen plaats om te zonnen en/of ideale plaats voor een bijboot. Het achterdek met een tweede stuurstand is eveneens van zeer royale afmetingen. In de corridor onder het stuurhuis geeft een waterdichte deur tot de zeer goed geïsoleerde machinekamer met prima werkhoogte, ruimte voor extra apparatuur, generator, hulpmotor, werkbank

Vanuit het stuurhuis, met stuurstand en grote L-vormige bank, kunt u met een wenteltrap afdalen in de pantry. Het langsscheepse keukenblok en de bank zijn van zeer royale afmetingen. De panoramische ramen bieden de kok een zee van licht. In het voorschip bevindt zich een luxe eigenaarshut en een gescheiden badkamer, met douche en toilet. In het achterschip bevindt zich een ruime tweepersoonshut met een eigen wasgelegenheid en toilet.

Specificaties standaard uitvoering Pilot 44

Ontwerp: Willem Nieland
Omschrijving: Stalen zeewaardige loodsboot
Afmetingen: lengte o.a.: 13,84 m
breedte :4,10 m
diepgang: 1,40 m
doorvaarthoogte: 3,20 m (met mast omlaag geklapt)
Gewicht: ledig ca 17 ton
Snelheid: 8 knopen met standaard motorisering, maximaal 10 knopen
Actiradius: 2000 nautische mijlen

Drinkwater: ca 1400 liter
Vuilwater : ca 500 liter
Brandstof : 1700 liter

Publicaties

Pilot 44 bedrijfsfilm (ingekort)

Pilot 44 Flyer 2000

Pilot 44 Specificaties Standaard Uitvoering

Pilot 44 Hiswa uit Motorboot 1994