[RESOLVED] Vetspuit op schroefas« Back to Questions List

Het probleem is dat de vetspuit de koelwatertoevoer vanaf de motor (pal er naast) verstopt - het vet gaat in de leiding. Geef ik dan teveel vet via de pomp? Na een dag varen pomp ik 3 slagen.
Posted by Piet Niewold
Asked on 21/08/2023 17:11
Leuk om van jou te horen Oscar over het vetpompen. Je hebt het goed begrepen en me hier al mee geholpen. Ik zal dus veel minder vet pompen in het vervolg. De vraag is nog hoe krijg ik het vet uit het koppelstukje pijp om het water bij de as te laten komen, kan ik het met de compressor doorblazen? Wat de gland betreft werk ik ook zoals jij.Groeten, Piet.
Posted by Piet Niewold
Answered On 23/08/2023 20:04
Hoi Piet, begrijp de situatie niet helemaal, welke vetspuit is dit, een vetnippel waar je een vetspuit op zet, of een vaste vetpot, om wat te smeren en waar? Ik doe hier nu even een aanname: Als je 3 slagen geeft na varen, klinkt als vetpot voor schroefas smering en dat het vet de watersmering naar de schroefas verstopt? Zitten idd bij mij ook dicht bij elkaar. Iveco motor? Als je een vetkoord afdichting hebt als glandpakking van de schroefas is het vlgs mij niet nodig om zo vaak vet in te pompen. Doe het zelf maar hooguit een paar keer per jaar. Vetkoord zou voor voldoende afdichting moeten zorgen, moet wel gelijkmatig aangedraaid zijn met voldoende spanning, niet te strak, mag een klein beetje lekken. Af en toe stel ik de moeren van de gland pakking flens wat bij om spanning gelijkmatig te hebben en doe 1/4 slag per keer max. Groet, Oscar Bronsveld – AURORAH 😉
Posted by Oscar Bronsveld
Answered On 23/08/2023 15:44